3 januari 2013

Direkt från himmeln

Snöstjärnekudden har broderats av mamma,
som liksom jag tyckte om snö.

VYKORT

Vinterväg

Snön faller
Bussar går
i tovskor genom skogarna
Plogbilen
vinterdagens morrande Nike
sträcker ut sin vinge
och bereder väg
till ödemarkens hem
åt föreläsaren
med portföljen full av splitter
från världskrevaden


Birger Norman
ur
"Våg under vinden"
1957
.
.

6 kommentarer:

 1. Åh, den där underbara kudden! Jag har saknat den :)

  SvaraRadera
 2. Va???? Kom du ihåg den sen tidigare... Wow.

  Jag försöker få katten att inte ligga så nära den (hon trivs på soffan) för hon löser hår som jag självfallet inte vill ha på broderiet :-) Men kudden är till för att njutas av och då måste den så klart vara framme och synlig.

  SvaraRadera
 3. Birger Norman är min idol, stammande från Höga kusten som jag är.
  Utanikring står i bokhyllan.

  SvaraRadera
 4. Yes Raggopraden, han är så riktigt bra. Utanikring fick jag av pappa som ångermanländska i exil, andra har jag köpt själv.

  SvaraRadera
 5. Självklart minns jag den. Den första kommentaren jag lämnade här gällde just denna kudde; hur fin den är. Jag vill minnas att jag hittade hit när jag sökte på 'Kor, en kärlekshistoria' och då låg kudden ute i högra marginalen och jag blev omedelbart kär och var tvungen att kommentera den.

  SvaraRadera
 6. Scylla, va trevligt att få veta hur du hittade hit! Och att den vackra gamla kudden som kommit fram ur malpåsen sprids till fler än besökarna IRL. Jag har alltid älskat den.

  SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)