12 maj 2014

Får jag lov?

Tisdagen den 11 maj 2010, två dagar efter samfällighetens byastämma söndag den 9 maj, lämnade Anders Jonsson, centerpartistisk kommunpolitiker i Nordmaling, in preliminär tillståndsansökan för att öppna en bergtäkt ner mot Vinsjöns strand. Ansökan diariefördes den 12 maj och kungjordes något senare i lokalpressen.
Bilderna är klickbara.
http://lagring.files.wordpress.com/2014/05/bergtc3a4kt-annons.jpg
Vinsjön är byns enda sjö och den tillhör alla byns hemmansägare gemensamt, alltså samtliga delägare i samfällighetsföreningen. Även jag. En sträcka av vår gemensamma väg, Vinsjövägen, ingår också i det tänkta planområdet.

I det här skedet förstod jag varför Rolf varit så mån om att Vinsjövägen skulle betraktas som hans, att han tagit kontakt med en advokat och just den advokat som vindkraftsbolaget anlitar!!!
http://lagring.files.wordpress.com/2014/05/bergtakt-sjc3b6-vc3a4g.jpg
Bergkrosset ska användas till vägbyggen inom vindkraftsområdet på Gabrielsberget men även säljas utanför byn och då transporteras ut via Vinsjövägen.

Sonen Anders Jonsson nämnde absolut ingenting på byastämman om detta stora projekt, där 1 000 000  (1 miljon) ton berg ska sprängas bort. Det hade varit klädsamt att föra fram projektet på stämman, eftersom många delägare var samlade och gemensamt vatten påverkas. Byastyrelsens ledamöter kände till planerna och gick helt i familjens ledband. Anders Jonsson bör ha kunskap om hur samråd ska gå till då han är kommunpolitiker inom Centerpartiet i Nordmaling. Både han och hans mor Vera är politiskt aktiva i kretsstyrelsen för (C).
HÄR finns hela ansökan med bilagor att läsa.
.
.

2 kommentarer:

 1. Viola,
  Jag tror Du missförstår klanen Jonsson, som fina centerpartister är deras huvudintresse i saken att värna om miljön i byn och dess omgivningar. Betr vägen så var det ju dom dom kostade på grusningen och då är det väl självklart att vägen blir deras. Och tänk på att ca år 2040 kommer dom att återställa det bortsprängda berget och plantera skog så att ca år 2070 ser allt ut som förr igen. Så vad är problemet ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag förstår nog att du driver med mig, du långt bortom byn. Riktigt kul med en kommentar som den här, haha...

   Radera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)