19 maj 2014

Gamla plåtburkar

Förr i tiden, det vill säga då jag var liten, köptes kokmalet kaffe på plåtburkar - 1/2 eller 1 kilos. De tomma plåtburkarna var och är bra att använda till förvaring av allehanda ting. Finns plastlock kvar, som man köpte separat och förde över till nästa burk då den gamla var tom, är det kanske ännu lättare att dra nytta av förvaringsburkarna. Plastlocken var enfärgade i en stark kulör som gult eller grönt.
 
Som sagt - här ryms allehanda ting. Knappar, blixtlås, symaskinsolja... Varumärkena är sådana som Isakssons kaffe, Gevalia, Luxus, Cirkelkaffe...
Men den ovanligaste lösningen tycker jag nog ändå att den tomma surströmmingsburken har fått - en sybehörsburk. Mamma har limmat fast en bit skumgummi på utsidan där nålar stoppas ner. Både synålar och knappnålar och som toppen på samlingen en hattnål. Den måste ha använts för sista gången på 1960-talet.
Den här använder jag fortfarande, skumgummit har ännu inte börjat falla i småbitar. Så varför ändra på ett vinnande koncept som man säger.
.
.

1 kommentar:

  1. Kaffeburkarna kommer man ju ihåg. Finns sådana kvar längre? Knappast. Eller...

    SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)