21 maj 2014

Hedesunda


Lite mer arkitektur av Ralph Erskine så här till 100-årsminnet av hans födelse. Klart man svänger av huvudvägen och tar sig en titt på Skaparbyn.
Radhus i Gyttorp, Luleå shoppingcenter (första shoppingcentret i landet), "Lådan", Myrstuguberget, Ekerö centrum, "Snusdosan" i Kiruna, den egna villan på Ekerö, Nya Bruket i Sandviken och en hel del annat ritat av Erskine har jag besökt. För att inte tala om Universitetsbiblioteket och Allhuset vid Stockholms universitet som jag nästan bodde på under några år.

Jag skulle även vilja se hotell Borgafjäll. Typiskt att jag inte har besökt det enda Erskine-ritade komplexet i Västerbotten, det närmast belägna :-) Väldigt ombyggt har jag förstått, men ändå...  Det är verkligen inte svårt att finna utflyktsmål om man är intresserad av hus, kultur och kulturhistoria!
.
.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

 1. Luleå Shoppingcenter (numera bara `Shopping´) har jag ju besökt några (!) gånger. ;) Sedan flera år tillbaka har byggnaden några våningar till, med lägenheter.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kommersiella byggnader förändras snabbt (inte bara dessa förresten). Många var de olika golvnivåerna ursprungligen, vilket gjorde shoppandes framfart lite bökig. Roligt tycker jag det är att ha sett den hur som...
   Fortsatt fin maj!

   Radera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)