29 augusti 2015

Augustisommar

Vilken augustisommar vi har haft! Det har varit behövligt efter en av de mer jobbiga juni-julisomrar jag varit med om med gräs som växt rejält och hö att ta vara på och regn titt som tätt vilket gjorde att höet aldrig torkade. Och nytt gräs har växt sig högt. Än här, än där...

Så jag har tagit tillvara på somriga augusti ganska rejält på helgerna.
Utflykter med sevärdheter som jag tänkt på länge och träffar med goda vänner. I mitten av månaden återvände seglaren och vi gjorde turer tillsammans på ledig tid. Augusti har verkligen visat sin somriga sida.
En tripp gick till Kungsladugården som skänkte stämning och kaffe med dopp. Hembygdsmuseet på våningen ovanför får alltid ett besök när jag är här.

Rosévin i ljumma sommarkvällen under en cykeltur där vi spontanstannade hos svåger och svägerska. Vad är väl facebook mot att träffas "IRL - in real life"?
Vid en annan utflykt kom jag till ett fritidshus med en underbar tomt. Därför att detta med berg i dagen med mossor och lavar är underbart, särskilt när man som jag har mycket gräs att ta hand om på två ställen :-)
Det blev en trevlig middag hos vänner här högt över Krabbfjärden, denna gång var det inte i Roslagens famn.
 
Grillfest och filosoferande med andra vänner som ordnat en trevlig och god helkväll. Roligt att se att fritidshuset jag projekterade till dem för några år sedan fungerar utmärkt. Cyklade sedan hem i sommarkvällen till syrsornas härliga gnisslande.
Ett besök hos en västerbottnisk väninna utvandrad till stenstan och en trevlig lunch på lokal blev det också. Så gott varm asfalt luktar! Skulle jag kunna bo i en stad igen? En gång var jag en riktig storstadsmänniska. Jag minns ferragosto i Rom...
.
.

2 kommentarer:

  1. Och Leksandsstake i fönstret! De där gardinerna ser spännande ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En riktigt trevlig miljö är vad det är tycker jag.

      Radera

Tyck till om du vill...