3 augusti 2015

Retrokänsla á la 70-tal

Köksspisstången från mormors kök togs ner vid renoveringen i början av 70-talet. Då hade jag som tonåring fria händer att inreda sommarstugan i min smak för mitt sommarboende under gymnasietidens sommarlov. Här är tidigt 1900-tal, 50-tal (bänkskiva av lokalproducerat laminat från Kalaberg) och 70-tal.
Då blandades gammalt och nytt och jag minns hur trevligt det var att ha ett eget hus att inreda.  Kan se samma vurm i bloggar och på instagram idag som skrivs av kvinnor i 30-35-årsåldern :-)

Retrorätt också idag.
.
.

2 kommentarer:

  1. Hemma på semester från Stockholm, sov jag gärna i "sommarrummet" som gjorts i ordning till långväga gäster. Mamma sydde gardiner , kafe´typ, av stuvbitar från Bredströms, det murades en öppenspis o farbror Haldo byggde en skåpsäng som var helt ljuvlig att krypa in i. Köksskåpen innehöll udda koppar , glas o tallrikar som rensats ut, golven var nästan täckta av trasmattor och på väggarna hängde gamla välanvända redskap, inte underligt att vi trivdes . Anna Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken väldigt trevlig beskrivning på ett älskat boende. Så fint!!!

      Radera

Hejsan, trevligt att få besök!

Alla ni knapptryckare som hittat min blogg och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer... ja, allas åsikter!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...