19 mars 2012

Utrikes

Jag tycker det här är en häftig förpackning: Törsleffs Vaniljsocker. I tider då en chokladboll inte får heta något annat, då alla gränser ska suddas ut för att ingen grupp ska känna sig stött och mobbad då säljs detta Bourbon-vaniljsocker i denna kartong.

Gissa om jag gillar det!
För mej är det inte mobbande, inte uteslutande, inte nedsättande. Det är exotiskt, personligt, vackert. Det här danskproducerade vaniljsockret vann guldmedalj 1933. Kanske ska jag dra åt mej öronen med tanke på rasbiologismen, 30-talet, Tyskland,. Nej, jag väljer ändå att köpa det här vaniljsockert med Bourbon vanilj. Lika lite om jag vill bli fråntagen svenska flaggan av grupper som jag inte sympatiserar med och som försöker göra den till sin, lika lite vill jag låta vaniljpaketet symbolisera krafter i samhället som ser ner på invandrare eller som ser andra folkslag som underlägsna oss västerlänningar.
Utöver vaniljsocker köper jag det ekologiska vaniljspulvret där hela vaniljstången malts. Alternativt hela vaniljstänger.

.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag håller fullständigt med dig! Författaren Louise Boije af Gennäs har en alldeles underbar passus om det här i sin bok Stjärnor utan svindel. Tyvärr har jag inte boken här just nu, men hon fångar också våra tankegångar på kornet.

    SvaraRadera
  2. Mira, jag hoppas och förmodar att vi är många, många som resonerar så. Får ta och läsa LBaG.

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...