9 mars 2012

Todays 70th


Minnen från 70-talet kör igång på den här låten. Både glada och vemodiga i en salig blandning. Härligt då, härligt nu!

Minns känslan av häftig frihet första gången jag körde bil ensam med nytaget körkort. Världen var min :-) Först i familjen att ha körkort.

70-talet var bland annat flätor, utsvängda jeans, skor av mockasintyp, pärlskärp, oljekris, första pizzan, jobben sommar efter gymnasiet på Masonitefabriken i Rundvik, musik som strömmade ur bilens Clarion bandspelare, byggpraktik, livsfilosoferande på stockholmscaféer, teodicéproblemet, död, studier, musikpubar, första operabesöket, första tågluffningen, hänförelse över den blå mattan av scillor i april vid Floras kulle, sista hässjan som ladades, jordbruksnedläggning, uppbrott från den lilla byn, ständigt återvändande, växtfärgning, stickning, nya sociala sammanhang...
.
.

3 kommentarer:

 1. Åh, jag minns också första gången jag körde bil ensam! En underbar känsla.
  Det är verkligen både roligt och vemodigt att blicka tillbaka i tiden. Jag ägnade en stor del av gårdagen åt att till datorn scanna in gamla diabilder som jag ärvt efter min pappa. De äldsta är från 1950-talet. Det blev en riktig nostalgitripp - ibland med stora leenden, ibland med fuktiga ögon.

  SvaraRadera
 2. Ensam "herre" i bilen - det var en skön känsla det!
  Vi har hjälp av bilder för att minnas, tänk då bara berättelser fanns, berättelser om människor flera generationer bort. Så annorlunda.

  SvaraRadera
 3. Det där är en riktig favoritlåt!

  SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)