12 oktober 2012

Ångermanland ♥ ♥

Ni fattar väl varför jag gillar Ångermanland så mycket????

 Till och med att åka längs E4 kan vara en naturupplevelse. Här vid Skoved med utsikt över lador i dalgången där Råbäcken rinner mot havsviken. På andra sidan dalen ligger Sjöland. Förra året upptäckte vi Mäjasjöns fäbodar lite längre söderut under en avstickare från europavägen. Landskapet Ångermanland innebär höga berg och djupa dalar. Ni har väl bestigit Skuleberget genom att klättra upp till rövargrottan? Ett måste tycker jag! Alltid så vackert här vid Höga Kusten, vårt världsarv. ♥ ♥ Men upplevelsen är skör, sly som blir skog kan ta över när som helst.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , ,

8 kommentarer:

 1. Jag skriver under på det! /Stolt ångermanlänning

  SvaraRadera
 2. Ja det har jag - klättrat på Skuleberget alltså. Jag håller med om att det är vackert, men också lite sorgligt avfolkat. Jag tänker bl.a. på Kramfors och E4:an söderöver därifrån. Annars är min favoritutsikt från Hemsö fästning - ut mot havet.

  SvaraRadera
 3. Jag körde genom landskapet i somras och visst är det vackert. Och med många intressanta namn på byar och gårdsgrupper. T.ex. en by som helt enkelt hette "By".

  Jag håller också med om att sly och buskar snabbt kan förändra landskapsbilden om inget görs.

  SvaraRadera
 4. PJ - ortnamn är intressanta. Kanske ska jag fota ortnamnskyltar som By som du anger, Å, Öre...

  Förslyning och illa skötta hus är det jag anser är sorgligast och fulast i ett landskap. Med illa skötta hus menar jag även övernitiskt renoverade (bytta dörrar och fönster, plastfärg, allt det gamla utbytt) eller de gamla hus som får förfalla för att sedan rivas.

  Landskapet i stort finns det dock i dagsläget inte så väldiga bulldozrar att berg och dalar kan jämnas ut och det skulle krävas så mycket dynamit att det inte är lönsamt att planspränga. Än.

  Sara - avfolkningen av Norrland började på 1970-talet. Tyvärr. jag har kvar vyn från Hemsö fästning att glädjas åt. Tack för tips!

  Jennie - fortsätt vara stolt över Ångermanland. Mera sådant behövs.

  SvaraRadera
 5. Att fotografera namnskyltar för byar, vägar och andra skyltar med lokala anknytning är en fin idé på en blogg. Någon gång emellanåt när det passar. Nu kan man också köra med geotracking som lägger in bildens position i egenskaperna för bilderna. Speciellt sådana ställen som har märkliga namn.

  Finns det någon liten historia kring namnet gör det inte saken sämre, men inget måste. Däremot vore det roligt att få sådan info att man kan hitta stället på en karta.

  SvaraRadera
 6. Hej. Prova gärna att gå upp på det lite bortglömda Dalsberget, 332m från Ullångerssidan nästa gång du är i området. Fantastisk utsikt vid klart väder!

  SvaraRadera
 7. Hejsan Svedjebon,
  jag är tacksam för ditt förslag på tjusig vy. Måste genomföras med kartans hjälp, annars hittar jag nog inte.
  Ångermanland äger.

  SvaraRadera
 8. PJ - en blogg med temat ortnamn skulle nog gå att göra intressant. Och gps i kameran är bästa sättet för en privatperson att använda satellitnavigering anser jag. men det blir nog inte jag som sjösätter en sådan blogg :-)

  SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)