29 mars 2015

Häckande fågel

Ruggugglehonan Podiceps auritus från Kolthoffs Naturaliemagasin i Upsala har sitt revir på radion. Ojoj, så mycket 50-tal det kan bli. Men för mycket - nej nej, inte enligt mig!
.
.

6 kommentarer:

  1. Hejsan! Ursäkta att jag int skriv riktigt oppa bonschka :D Jag halkade in här när jag satt och letade gamla flygfoton på, just V. Hjoggböle. När jag såg handduken! Är uppvuxen där och hade föräldrar som ansåg att det fulaste som fanns var dialekt, så kunskaperna är minimala. Som sagt jag blev väldigt nyfiken på vars du fått den. Och om du vet vars man ska få tag på gamla foton. Mvh Kerstin Brännströn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hörredu, int vet ja vicken handduk du tänk på. När skrev ja ôm en dän handduken?

      Du får beskriva vilket inlägg den finns med så kan jag svara.
      Om du menar gamla flygbilder så finns en länk till flygfoton från 50-talet här på bloggen i högermarginalen under rubriken "Bra länkar". Det är jättespännande att hitta hus man känner till!

      Radera
  2. Oj såg just att det var ganska längsen du skrev om det, 2010, Storytelling tror jag det stod. Det var dit jag hamnade först när jag letade på V.Hjoggböle nämligen. Tack för tipset, ska kolla länken./Kerstin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan inte svara på helt säkert var den är inhandlad, handduken med västerbottniska ortnamn. Antingen på Västerbottens hemslöjd i Umeå eller på caféet vid Olofsfors bruk. Jag har en liknande linnehandduk som jag fått och där finns dialektala ord från "Norrland" tryckta.

      Radera
  3. Rugguggla, aha. Jag bildgooglade och fick fram en bild på Gudrun Schyman. Fin gammal radio. Ursnygg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, Gudrun hon har längre ben ;-)
      Hjobo, radion fungerar faktiskt också. En trotjänare.

      Radera

Tyck till om du vill...