18 maj 2015

Rabarber

Igår på den regniga söndagen bakades här rabarberpaj på egen rabarber. Till pajen en klick yoghurt smaksatt med kardemumma och lite flytande honung.
Den fina rabarberbilden kommer härifrån.

Den numera årligen återkommande rabarberfestivalen började i lördags och det brukar vara en start för rabarbersäsongen. Att själv odla ätbara och vackra grödor känns meningsfullt, jordnära och helt rätt och det är lättare på landsbygden än i stadscentra. På så sätt är det är en klar fördel att bo på landsbygden om man nu är intresserad av att odla egna grönsaker, kryddor, rotfrukter och blommor - perenner som annueller. En stor tomt i en villaförort eller kolonilott kan vara ett alternativ.
.
.

2 kommentarer:

  1. Raberberfestival! Rabarber på festivalen! Den där klicken - som pricken over -rabarberpajen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yoghurt är super! Istället för vaniljglass eller vispgrädde. Syrligare. Godare. Enligt min smak.

      Radera

Tyck till om du vill...