26 juli 2015

Regn faller neråt

Regnet rinner ner på rutan och gör verkligheten och Kustlandsvägen suddig. I morse roade vi oss med att räkna hur många fönster vi har på våra byggnader. Det blev 71 stycken av olika sort :-)

Här riktigt ser man skyfallet från ytterdörren. Här på gården har byggnaderna inga hängrännor förutom över vissa dörrar. Som förr.
Igår var det faktiskt sol. Men då var vi inbokade på annat håll. När vi kom åter på kvällen var höet slaget så nu är nästan alla lägdor slagna som vi ser från oss. Nu ser det ur som på bilden ovan.
Men när det regnar och man inte kan jobba ute får man hålla sig inomhus och titta på pionen som äntligen slagit ut. Det är säkrast att ha plockat in åtminstone en som är torr och kan njutas av på nära håll.
 
Det är inte varje sommar man vill elda i kaminen men nu höjer det välbehaget. Tända stearinljus är denna sommar välbehövligt liksom att tända lampor mitt på dagen.
Sitta och läsa vad man vill i sköna länsfåtöljen. Inga måsten då det regnar... Så visst finns det fördelar med regn under semestern.
 
Och emellanåt kommer stunder med solsken då man blir extra glad denna sommar.
.
.

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt inlägg! Regn är en bra förutsättning för MYS! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, regn kan vara en lättnad på sitt sätt :-)

      Radera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)