1 juli 2015

Vigda

Foto: André, N-ling
Den 1 juli gifte sig mina föräldrar.
Det var tydligen vanligt här i trakten vid den här tiden att bruden hade dräkt och en liten hatt, har sett flera bröllopsfoton härifrån från samma period med den utstyrseln. Just här är hatten avtagen.

Min mamma gillade aldrig bröllopsbilderna, de hängde aldrig framme. Vare sig hon ler eller ser allvarlig ut, vare sig den lilla hatten sitter på huvudet eller inte. Det var nog något som kändes uppstyltat här i fotoateljén, pappa fick stå på en pall för att bli rejält längre än sin hustru. Tror jag fattar att det kändes krystat och tillgjort. Sen var det det där med flugans färg... :-)

Brudbuketten och knapphålsblomman består av grannen Hildurs pimpinellrosor. Efter vigseln åkte paret på bröllopsresa till Gotland för att träffa vänner som bodde där. På nervägen stannade de till hos släkten i Sundsvall, på hemvägen stannade de till i Sthlm. Där köptes bland annat textilier på NK för att sedan bli blockrandiga gardiner till 50-talsköket i morfars hus. Fem år senare föddes första barnet. Jag.
.
.

1 kommentar:

  1. Gamla fina foton gillar vi! Och det är något speciellt när de föreställer nära och kära. Dina föräldrar ser så rara ut.

    SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)