12 juli 2015

Ovälkomnande

Ska verkligen en sådan här uppmaning behövas i herrans år 2015? Jag mötte den på väg till en offentlig lokal dära Vall´n.
.

5 kommentarer:

 1. Kan i egenskap av städare tyvärr konstatera att där "någon annan" förväntas städa/sanera tycker många att det är fritt fram att skräpa/skita ner hur mycket som helst. Märkligt tycker jag som fungerar tvärtom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det så Pentamom.
   Men kanske beror det också på vilken självbild samhället har, en självbild som sakta men säkert skulle gå att ändra på. Jag känner mig som kommen till "Pistvakt"-land eller "Jägarna"-land när jag möts av en sådan uppmaning som på skylten. Blir förnärmad. Skulle jag spotta snus eller fimpa på allmän plats? Nej. Kanske är jag blind men sådana skyltar ser jag inte utanför "norrland". Är jag ett blindstyre eller är kulturen olika på olika platser i landet. (Jag tror det är så.) Skylten sitter utanför parkeringsingången till Folktandvården och Arbetsförmedlingen.

   Radera
 2. Jag är otroligt hemmablind och därför är det så ögonöppnande att läsa din blogg.Född, uppvuxen och alltid bosatt i Norrland som jag är. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pentamom, jag vill inte att du ska ta illa upp!!!
   Men de senaste åren har jag blivit väldigt uppmärksam på de kulturyttringar jag ser och vad som skiljer norra Sverige från mellersta delen av landet som jag också har erfarenhet ifrån.
   Jag vill uppskatta min hembygd men ibland går det bara inte. Som klassresenär hör jag inte riktigt hemma någonstans.

   Radera
  2. Jag tar inte illa upp! Tvärtom uppskattar jag verkligen att du hjälper mig att se. :)

   Radera

Tyck till om du vill...