23 december 2015

Frukttårta

Här kommer något jag inte skriver om här  på bloggen - ett nutida recept. En tårta bakad helt utan ugn och väldigt lätt att göra. Receptet gäller för 8 bitar. Glutenfri är den och har räddat mig några gånger då vänner med glutenallergi kommit på spontanbesök. Mixa och frys in botten, färdig att använda och garnera när som helst.
Botten:
  • 2 dl mandel
  • 1 dl saltade, rostade solroskärnor
  • 1 dl russin
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice

Garnering:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ dl turkisk yoghurt (kan smaksättas med kardemumma eller vanilj)
  • 2 apelsiner
  • 25 g nougat

Gör så här:

Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser och kanel lite grovt. Rör i apelsinjuice. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfilm. Platta ut blandningen i formen. Låt den stelna i frysen ca 1 tim. Vispa grädden och rör i yoghurt. Skala apelsinerna (gärna blodapelsiner) och skär klyftorna i mindre bitar. Hyvla nougaten. Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat. Garnera med yoghurtgrädde, apelsinklyftor och nougat.
.
.

6 kommentarer:

  1. Önskar dig och de dina en riktigt GOD JUL!
    /Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alldeles precis detsamma önskar jag till dig och din familj! God Jul!

      Radera
  2. God Jul!
    önskar Caroline C

    Kul tårta, har aldrig sett eller hört talas om den! Värt att testa den efter all julmat och godis.

    SvaraRadera
  3. Jag önskar dig en god jul i timmer och masonitlandet! Kommer åter för mer läsning - jag ligger lite efter nu igen!
    Allt gott!
    :-)

    SvaraRadera
  4. Det här receptet är nu sparat och ska testas snarast möjligt! Ser väldigt smarrigt ut.

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...