9 december 2015

Byffén

I samband med giftermålet och inflyttningen i den nyinredda övre våningen i morfars hus, köpte mamma och pappa en vardagsrumsmöbel med soffa, bord (soff- och matbord i smart höj- och sänkbar kombination) och 4 stolar. Allt fanerat med almträ. Buffén, som jag visar närbilder på här, köptes samtidigt. Den innebär funktionell förvaring med hyllor och utdragbara lådor. Lådor med filt i botten.
Ren och slät funkis. Endast en bössning runt nyckelhålet. Kan inte bli mindre utstyrt än så.
På insida ena dörren sitter etiketten med varumärket Lamhults Möbler.

Det här är folkhemmets ideal. Funktionalism. Slätt och utan utsmyckning. Helt min mammas stil. Hon var en verklig funktionalist. Själv är jag också mycket förtjust i detta, präglad som jag är av barndomshemmet med mammas val av möbler, porslin och textilier. Men jag kan även uppskatta andra väl genomtänkta inredningar från andra årtionden eller sekler. Hus med tillbehör är kul!
.
.

2 kommentarer:

  1. En sådan mor hade jag också! Även en byffe´faktiskt... Nu står den hos mig, en smäcker möbel med bra förvaring, svarta runda lite skålade bakelit(?)handtag. Är så glad att jag kunde ta hand om den, ett minne från hemmet som vi inte längre har kvar. Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anna-Lena, en byffé är en bra möbel att äga. Inte för tung och stor men rymmer mycket. Tummen upp för dem.

      Radera

Tyck till om du vill...