10 mars 2016

I Ruskträsk

Bilder: Sápmi jokk/Bierne AB Arkitektkontor

I Ruskträsk vid Vindelälven kan det komma att hända saker. Den gamla bron över älven har stått oanvänd sedan 1970-talet, men nu finns planer på att bygga hotell i form av 21 mindre stugor på den. Inget ingrepp i naturen behövs.

Om "Norrland" nu ska satsa på turistnäringen så menar jag att detta är ett bra projekt. Okej, alla i norra Sverige boende kan inte leva på turism, det måste finnas flera ben att stå på. Att få andra nationaliteter och "sörlänningar" att upptäcka "Norrland" är viktigt. Men visst vore det underbart om det satsades på de boende i "Norrland" istället, att de känner att de behövs och prioriteras, både lokalt och nationellt.

Personligen tycker jag det här projektet är intressantare än Stoorn, ett 45 meter högt utsiktstorn i form av en älg som skulle konstrueras på gränsen mellan Västerbotten och Norrbotten.

Det här ser inbjudande ut även i mörker, bara rummen upplysta och det inifrån. Det gör det möjligt att se månsken, norrsken och stjärnhimlen. Ett spännande projekt!
.
.

3 kommentarer:

 1. Det där ser väldigt intressant ut. Ovanligt nytänk! Hoppas det blir verklighet!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det en bra idé, Anta!

   Radera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)