29 mars 2016

Påsken

Påskhelgen har kommit och gått. Skön har den varit. Ledigt har jag haft hela stilla veckan. Dymmeloxe blev jag men icke skärfis.
Ägg och kaviar. Gravad lax. Kallrökt lax. Egna sillinläggningar. Lammstek. Vitlökscreme. Potatisgratäng. Citrontårta. Memma med vispgrädde. Besök hos släkt. Besök av vänner. Konstrunda. Arbetade lite med nybygget. Spika. Måla med äggoljetempera. Promenera i vårsolen. Mässa med vacker musik. En fin påskhelg.
.
.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag såg att du ätit memma under påsken, trodde att det var en typisk finsk tradition. Själv gillar jag memma väldigt mycket och fick tips här om året att pröva memma med vaniljsås och härefter äter jag den så. Hälsn. Manni

    SvaraRadera
  2. Manni, det är helt riktigt att memma (finska mämmi) är en finsk rätt, en dessert. Jag blev introducerad till den då jag bodde i Sthlm av en Bjurholms-tjej (Västerbotten). Ingen finsk påbrå alls men hon kände till memma och det gick att köpa i sthlm. Memma är verkligt gott enligt min smak. I år åt jag med en liten klick vispgräde toppad med lemon curd. Nytt för i år och väldigt gott. Nästa år får jag prova memma med vaniljsås. Även det en höjdare kan jag tro. Har du historien kring memma, hur och när rätten skapades?

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...