23 april 2011

Snösmältning

Då snön smälter på våren blir det lätt lite lerigt på gårdsplanen där man rör sig som mest. Hos oss var det mellan bostadshuset och lagår´n.

Våren luktar så speciellt, både lite syrligt och GOTT i en och samma sniff.

Våran långhåriga katt Isa sitter på en gångbräda på gårdsplanen och lapar sol. Lådkameran har fått göra tjänst någon gång på 1960-talet.
Här har vi mamma med två hinkar stående på en tillfällig gångbräda vid bron.

Jag tycker det här systemet med brädor är så bra. Det har använts sen urminnes tid i skogrika trakter. Förstår ni vad jag menar? Att det blir för "fint" med betongplattor, kalkstenar eller skiffer. Det tycker inte jag hör en bondgård till i den här bygden med småbrukare, där inga riktiga storbönder funnits, än mindre adelskap. Min ambition är att behålla känslan av det som var här..
.
.

2 kommentarer:

  1. Vill bara säga att jag tittat in igen och jag läser och läser och klickar mellan olika inlägg. Gillar det här massor!!

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra, Anna. Känner du igen dig tro, har vi kanske liknande upplevelser?
    Jag berättar om det lilla omärkvärdiga som format mej. Och jag är stolt över bakgrund. Det önskar jag att varje människa skulle få vara.

    SvaraRadera

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)