21 april 2011

Äggäggägguppåtak...


Glad påsk alla ni där ute!!!

Är det inte märkligt att då jag var liten brukade TUPPEN värpa till påsk. I sanning ett ovanligt naturfenomen. Han värpte ett stort färgglatt ägg som endera hängde i ett snöre ner från taket över sängen eller så låg det under sängen. Någon enstaka gång hade han lyckats värpa under kudden utan att jag märkte då det skedde. Bara till påsk hände det. Och ägget gick att öppna. Däri låg söta saker i form av karameller. Några i form av ägg de också, prickiga sådana. Hur gick detta till??? Har ni liknande minnen av övernaturliga händelser?
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , ,

4 kommentarer:

 1. Haha, nä just något sådant övernaturligt var jag aldrig med om. Men visst hände det märkliga och underbara ting på 60- och 70-talet??? ;)

  Glad Påsk!
  /maja

  SvaraRadera
 2. En övernaturlig tupp vore roligt att överraska tanterna i hönshuset (och mig själv) med. Vart får man tag på en sånn tro? ;-)
  Det är riktigt härligt att tänka tillbaka på sådana små "guldkorn" sedan man var liten. Snacka om barnatro... :-)
  Glad Påsk från oss alla på Marieberg.

  SvaraRadera
 3. Nej, tuppen kom aldrig till mig - kanske för att jag var stadsbarn, det finns inte så gott om tuppar i Stockholm. Fast jag hade en kamrat några kvarter bort som berättade att tuppen värpte pengar i hennes ABC-bok. Fast det trodde jag aldrig på.
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Fortsatt GLAD PÅSK alla ni med härliga kommentarer, Maja, ni i Marieberg och Margaretha! Det är alltså bara jag som ätit tuppägg ;-)

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...