16 mars 2014

Vindkraft

Äntligen!

Läs det HÄR, http://smulansblog.blogspot.se/2014/03/om-vindkraft-i-mittnytt-del-1.html,  tryck på knappar för att se och höra hur Mittnytt (lokal-tv i Västernorrland) vågar göra  fyra program där vindkraftsindustrin granskas kritiskt. Något sådant tror jag inte sänts i VästerbottensNytt, ett norrlandslän där det uppförs så många vindkraftverk. I min by har vi inget val numera, närmiljön är redan ockuperad av 40 kraftverk.

Här har vi en ung kvinna som flyttat till glesbygden för tystnaden och naturens skull, norrskenet fick hon på köpet. Nu har hon skrivit om ett vindkraftsprojekt på bolagsmark.

Här i grannbyn Ava pågår ett vindkraftprojekt med 19 kraftverk med höjden 200 meter som som ännu är på projekteringsstadiet. Länsstyrelsen i Västerbotten handlägger numera ärendet, tidigare var det länsstyrelsen i Västernorrland, man bollar projektet mellan sig av någon anledning. Lokalbefolkningen håller käft. Och i Västerbotten skrivs inget negativt i media såvida det inte gäller några insändare.

Ni vet väl om att på julafton var elen gratis på grund av stor elproduktion från vindkraft. Bra va? Eller kanske inte alls bra? Utan subventioner, som kommer på fakturorna till oss elkonsumenter och som vi får betala, skulle i dagsläget vindkraften inte stå på egna ben. Vindinfarkt kan man kalla den situation då alla vill sälja el men ingen vill köpa.

Åter igen, jag tycker ni ska titta på de här programmen hur ni än ställer er till vindproducerad elektricitet!
.
.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tyck till om du vill...