19 maj 2016

Vad kan detta vara?

Det här är ett stort föremål som jag inte vet det ursprungliga användningsområdet för. Si så där 2 meter lång och cirka 60 cm (1 aln) bred.
Något ska förvaras (och kanske fraktas) i den kan jag tro. Det här är inget som jag minns använts på gården då jag var barn utan måste vara äldre än så.
Uppbyggnaden består av en ram av trä där brädorna fästs med nådade spikar i tvärslåar infällda i ramen. Det finns utstickande handtag i alla fyra hörn både upptill och nertill.
 
Ja,vad kan det vara? Varför är den sparad? Så förargligt att jag inte tog reda på det då tid ännu fanns. Kan det vara en sädesbinge? Jag har inte ens fantasi nog att komma med fler förslag. Internet är inte så utvecklat (i dagsläget) inom det kulturhistoriska området så det går att bildsöka ett föremål och få svar. Åtminstone misslyckas jag nu och då med det. Tänk om det funnits en gammal person i byn att fråga eller varför inte en hembygdsförening...

.
.
Tillägg: Nu är föremålet identifierat, se länk. Det är något annat än Albins uppfinning till mänskligheten, se kommentarer ;-)

3 kommentarer:

 1. Det är väl en hristransportör? Grisen går själv på marken men kan styras av lådan. För visst saknar den botten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Albin, jag köper den förklaringen på stuberten.

   Radera
 2. Det där är, tror jag, en gristransportör. Grisar är rätt besvärliga att flytta - låg tyngdpunkt och stark vilja - men instängda i en sådan här ram går de att styra.

  Jag ska snart bygga en egen. Men då blir det nog OSB...

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...