2 januari 2012

Syskon och grannar

Tant Nanny hade äppelträd på sin tomt. Därunder ordnade hon emellanåt saft- och kaffebjudningar för  oss, grannfamiljen tvärs över vägen. Livet var glatt okomplicerat.
Här kommer Nanny med fruktkorgen. Det är sommar och sol men som gammal är det lätt att frysa ändå, så koftan är på och knäppt och strumporna tjocka.

Nanny avled en snöblåsig dag då hon gick ut på bron för att uträtta något, en vindil tog tag i dörren som skuffade till henne så hon föll nerför bron och blev liggande utan att kunna ta sig upp. Snön föll och det var kallt. Det var sorgligt att få meddelandet om hennes död hemifrån. Hon blev 89 år.
Här sitter Nannys bror och tillika ganne. Här sitter farbror Kalle och han rensar blåbär. Jag tror faktiskt att han gillade att bli fotograferad ;-)  Kalle dog "på hemmet" år 2000, 94 år gammal.

Jag fotograferade aldrig det fina lilla huset från 1935 invändigt men har det än i ljust minne bevarat. Planlösningen och möbleringen ritar jag av ur minnet - trapphusfarstun, köket med den mörkt ådringsmålade byrån med pigtittare och Kristustavla ovanför, den tvåsitsiga fästmanssoffan, vedspisen, kökssoffan och matbordet, den lilla sängalkoven, det förhållandevis stora skafferiet, kammaren med fönster åt tre väderstreck med finmöblerna och den klädda glittrande granen till jul. Granen glittrade ut mot Kustlandsvägens förbipasserande. Trots att huset är litet var inte hela vinden inredd. Så var det då. Det var fint.

Farbror Kalle har jag skrivit mera om här och här. Och här lite mer om huset som syns längst upp på flygfotot nedanför.
.

Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej alla ni knapptryckare som hittat hit och vill kommentera - ni ska veta att jag tycker om uppfriskande och konstruktiva kommentarer...

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå. Men skriv ditt namn i kommentaren :-)