15 april 2012

Lilla farstun på övervåningen

I lillfarstun utanför masoniteköket på övervåningen finns en fernissad hylla av björk med krokar och med röda hatthängare. Där hänger en blåvitrandig tvättpåse av bomull, en smärtingbag och en flughåv.
Den här tvättpåsen har mamma sytt, den användes då jag var liten att stoppa mindre smutstvätt i för att sedan tvättas ute i den vedeldade vattevärmaren (den ska jag också berätta om men det blir senare) eller på vintern för hand i en balja.


Flughåven fanns framme enbart på sommaren då den gjorde god tjänst. I ett jordbrukarhem fanns ganska gott om flugor som gillade närheten till korna. Bagen är ny och mindre än den som fanns i hushållet.
Här finns en stege att plocka ner från väggen och använda då man ska upp på tredjevinn´. Med steg i den röda accentfärgen som även går igenom i hela masoniteköket.

Väggarna här i lillfarstun är naturligtvis av masonite som rollats med väldigt lite gräng. Här i farstun målades om då mormor och morfar var döda och huset hade upphört som generationsboende och nyttjades istället av kärnfamiljen. Den nedre delen av farstun blev helt omgjord för då installerades varmvatten, dusch och tvättmaskin. Trappan byggdes även den om. Det ger problem om ytterdörren ska bytas till en lika den ursprungliga ;-)
1970-talets vävtapet i farstun på bottenvåningen med strömbrytaren från 50-talet som fick sitta kvar.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Den där flughåven väntar jag ivrigt på att få läsa mer om. Flugor finns det nämligen fortfarande gott om i dagens jordbrukarhem. =)

  SvaraRadera
 2. Jajamen Pentamom, det kommer någon gång framöver. Den är bra - inga kladdiga fluglik på vägg eller bord ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja, och vad betyder hov om drov? :-)

  SvaraRadera
 4. Hoppsan, in på fel inlägg, var ju inte här diskussionen hölls!

  SvaraRadera
 5. Hov ôm drov betyder huller om buller, utan någon ordning :-) Precis som bloggens skriverier.

  SvaraRadera
 6. Nu har jag rullat och scrollar och läst och begrundat alla dina senaste inlägg. Tänkvärt, ömsint, nära och vackert. Tack!

  SvaraRadera
 7. Tackar Mira!
  Om du bara visste vad jag ruvar på - att komma med riktigt BITSKA inlägg om orättvisor här i byn ;-)

  SvaraRadera
 8. Mhm. Jag har förstått att det försiggår en eller annan märklighet och en hel del olika sätt att se på saker och ting. Kläm till när du ruvar klart! :)

  SvaraRadera

Tyck till om du vill...