13 augusti 2012

Oanvändbart

Haha, det här metallföremålet har alltid funnits vid öppna spisen från 50-talet. Jag tycker det är vackert men svåranvänt. Ni hörde rätt - jag kan tycka att funktionen hos den här gamla tingesten är ganska värdelös. Det är sällan jag tycker så. Eldgaffeln är dock ett sådant ting! Hur använder man den på ett smart sätt? För att gripa vedträn med har den för litet avstånd mellan "klorna". Röra runt i glöden - ok! Men varför ska det gå att nypa fast smala saker genom att föra ner ringen från toppen? Smala vedträn?

Har jag helt missförstått innebörden av tingesten? För det är väl en eldgaffel? Från den tid då värmen och ljuset kom från den öppna härden, då mat lagades över öppen eld.
.
.
Kanske har även andra bloggare åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Verkar snarare vara ett övningsstycke från smedjan än ett fungerande verktyg. Funderade på hållare för lysesticka ett tag, men det stämmer inte heller. Nåja. Allt gammalt är inte nödvändigtvis rätt. Den är fin i alla fall...

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte ens vad det kallas, det hör odugliga redskapet :-)
    men jag har sett det på Skansen, i Delsbogården och jag tror även i Oktorpsgården. Trots det vet jag inte vad tusan det kallas eller hur det ska användas!

    SvaraRadera

Tyck till om du vill...